tisdag 24 november 2009

en bra start på mitt nyttiga liv... (? )

En afton bestämde Sara för att ge sitt nyttiga liv en ny chans.
Hon vaknade upp en morgon och allt gick väl... tills hon kom hem med en gäst från skolan. " Inte ska jag väl låta min kära vän och gäst svälta", tänkte hon, med inte allt för stor noggrannhet... Inte anade hon konsekvenserna för detta!
En macka skadar väl inte...eller två?...
Och morotskakorna, de är såå goda. En eller två stycken, inte gör det så stor skillnad...eller?

De båda skulle på sånglektion. I all hast kom de på, att så nyttiga och hälsosamma som de är, så kan man väl alltid ta en liten simtur, när man väl är precis i närheten?
Allt gick som det skulle, och de var båda färdiga med sina lektioner, då Sara plötsligt insåg hur trött hon var... "Inte orkar jag väl simma nu?!", tänkte hon. Hon kom ihåg hur hon och hennes kusin en gång betalat 33 kr, för att sedan tröttna efter 3 sträckor, och sedan begett sig upp från poolen igen.
Nej, så kunde det ju inte gå!
"Kära väninna", sade hon med den lenaste röst hon kunde."Måste vi verkligen simma?"
Med försäkrande ord om att det var bra och nyttigt fick Sara ett svar som hon inte var så pigg på... Vad skulle hon göra nu? Plötsligt trillade polletten ner. Javisst!
" Jag bjuder på 6 energidrycker på Lidl!...Om vi hoppar över simningen, förstås!"
Smart och slug som hon var, visste hon att detta erbjudandet var allt för svårt för en energidrycksberoende väninna...
"Kanske blir det billigare till och med?", tänkte Sara, som är så mån om att aldrig lägga ut pengar på något oväsentligt ...

10 minuter senare traskade tre glada flickor , Sara 83 kr fattigare, ut ur tråkig en affär, med en tråkig kassörmänniska ( med allt för pipig röst för vad manligt är)...Alla var de glada över de 4 energidrycker, två kexchoklader, 8 minimars-glassar och det fina tuggummipaket som de gemensamt bar på...
Väl på tåget, med en konduktör med 8 lager brunkräm ( Sara trodde att hon var en mycket mörkbrun och fin indier, då hon med förskräckelse insåg att detta bara var lögn...), började Sara tänka efter lite...
Vänta lite? Vad blev det av mitt nya liv?...
Med två glassar i magen, med 143 kalorier var, kollade hon efter vad hon gett sig in på...
Då hon för sin fasa insåg att hon, istället för att simma och göra av med onyttigheter, hade köpt kex fmed sammalanlagt c.a 1100 kalorier, samt ätit glassar för 286 kalorier, & nästan en halv energidryck, kom hennes samvete fram. Djupt nånstans inom henne hade hon ett svagt minne om ett löfte hon gett till sig själv...Något med en start på ett nyttigare liv...?
Men nu ska ni få höra.Det var nära att hon blev lurad av hennes väninnor! Dessa så vänliga och trovärdiga väninnor( i alla fall var det vad Sara trodde att de var) var lömska nog att försöka vagga in Sara i en falsk trygghet om att hon kunde slappna av. " Du kan ta det lugnt" sa de med ett hånleende och flin som Sara inte kunde se, eftersom hon var så upprörd. " Man ska ta in 5000 kalorier per dag, ÄT!!!!!" Men, hemska som de var, lyckades de inte... även om de hade satt upp spioner i tåget, vilka Sara också kände, som också intygade att väninnorna hade rätt...
Men de ljög. För Sara är ingen sumobrottare ( även om man skulle kunna tro att så var fallet), hon ska bara äta 1800-2200 kalorier per dag! Vilket tragedi som höll på att hända!

Tack vare en snäll person på tåget ( dock försökte också han invagga Sara i denna falska trygghet), som med stor glädje (hmm) tog emot en kexchoklad och en glass av Sara, blev hon genast mycket gladare, då hon insåg att med den personen försvann de kalorier hon annars skulle fått...Kanske var de just de kilona som skulle gjort att hon hade gått upp 4 kilo??!
Sara och väninnan styrde kosan hemåt, och med ett mycket lyckat skjutsande av Sara, cyklade de glada upp för en utav Sveriges längsta backar...Efter att de först, pinsamt nog, blivit om"körda" av den promenerande människan som fått kexchokladen, släppte Sara av sin kära väninna och ett par minuter senare var hon i sitt egna kök...

"Vad ska jag göra nu?" tänkte hon..." Jag vet! Milkshake!"...Löften hon påmints om en halvtimma tidigare var som bortblåst...
För de människor som känner en tjej som henne, vet att resultatet inte alltid blir som det ska.Tillslut blev det ändå en mangomilkshake med citronmeliss och hallon...
Här följer lite mer ingående om hur det gick, och också, hur man tillagar denna delikata efterrätt( eller som för Sara, kvällsmat )


Ingredienser är viktiga att ha... Det är viktigt att mangon ska vara på gränsen till för dålig! ( den blir då inte lika god och smakar mindre! Utmärkt!)



Efter att man ritat upp en plan NOGA och steg för steg, kan man börja. Hacka mangon och vispa under tiden glassen.
kockens tips; använd gärna en trasig elvisp, som Sara gjorde, där man bara kan använda en snurrsak i taget. Den får gärna låta så mycket så att man tror att allting exploderar vilken sekund som helst!
Kleta gärna lite överallt runt om i köket, och var allmänt sölig!


Glass, juice, mango, hallon och lite hackad citronmeliss. Mmm! Dekorera gärna shaken med mango, hallon och ett aprikosfärgat gammalt sugrör!


Ivrig som Sara var, kunde hon knappast hålla sig tills det ögonblick då hon skulle få smaka på milkshaken


...spännande!...


VÄNTA! Ajdå, stopp i sugröret...


"Nu kommer det snart!!!"


Viktigt att smaka på milkshaken med stor omsorg! Var den god månntro?

JAAA! Tänk, Sara lyckades! Helt otroligt! Detta måste komma med i Guinnes rekordbok


Kexchokladen fick läggas åt sidan...
(ps. Sara är ny på GIMP, och är faktiskt ovanligt bra amatör-bild-redigerare...Hon är mycket stolt över sig själv)


Låt gärna dina syskon städa efter dig på både tak och väggar...


the kexchoklad is no more...


7 kommentarer:

Jennykenny sa...

HAHAHHAHAHAHAHHAAAA ROFLMAOAPMP!! (för att sara ska förstå behöver jag nog berätta vad roflmaoapmp betyder. roflmaoapmp betyder: rolling on the floor laughing my as of and peeing my pants. På svenska blir det alltså rullar på golvet skrattar stjärten av mig och kissar i byxera)

Ann sa...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Fyy, jag skrattar asmkt! :D

Anonym sa...

oj då du! jag såg nu att min mamma var inloggad. HAHAHA. det var jag ( AMELIE ) som lämnade kommentaren.. ^^

Marika sa...

HAHAHAHAHAHA
ROTFBTSUTICDTBTI"VS"HRMERA!!!!
(för att sara även skall förstå detta berättar jag vad det betyder, vänlig som jag är:
Rolling on the floor but suddenly understanding that I can't do that because that idiotic "vaccinsprutan" has ruined my entire right arm!

jag är lite klen.

Anonym sa...

hahahaha!!!
bästa blogginlägget jag läst på länge!!!
riktigt bra
du är förlåten för sjalinsidenten
/en dåsig vaccinpåverkad varelse

Paulingen sa...

Ja, det var ett långt och roligt inlägg! Milkshaken såg jätte god ut! MUMS!!!

lovisa sa...

sv: haha ojdå, vad står det för ? :P