torsdag 8 juli 2010

Chokladrutor med kokoskolaglasyr

Sätt på ugnen på 200 grader.

ingredienser:
4 ägg
6 dl socker
150 g mjukt smör
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl
( 3 msk kaffe)

Glasyr:
200 g kokosflingor
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1 ½ dl grädde
75 g smör

Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner det mjuka smöret i klickar. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten. Blanda och bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.
Blanda glasyren i en kastrull. Sjud på svag värme i 5 minuter, och bred smeten/glasyren över kakan och grädda ytterligare 10 minuter eller tills ytan är ljusbrun. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor.

UNDERBAR KAKA! BAKA, ÄT OCH NJUT!!!

Inga kommentarer: